Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A gyaloglás meglepő következményei
  2024-01-09 20:42:55, kedd
 
  Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy mennyire fontos a rendszeres testmozgás. Ha valakinek nincs ideje napi szinten mozogni, edzeni, tornázni, akkor mindenképpen részesítse előnyben a gyaloglást, merthogy a legfrissebb kutatások szerint rengeteg előnye, egészségre gyakorolt pozitív hatása van a rendszeres gyaloglásnak. Mutatjuk is, hogy melyek ezek!

A gyaloglás minden évszakban nagyon hasznos, de az őszi és téli hónapokban különösen, hiszen mintegy felére csökkenti a megfázás és az influenza kialakulásának az esélyét. A kutatási eredmények azt mutatják, hogy azok, akik hetente legalább 5 napon gyalogoltak legalább félórát, mintegy 50 százalékkal kisebb eséllyel betegedtek meg, mint azok, akik kevesebbet vagy semennyit sem gyalogoltak.

Azok az emberek, akik nem akarnak és nem szeretnek mozogni, gyakran más dolgokat hibáztatnak a súlyuk miatt, és sokan fogják például a genetikára, ha elhízottak és nem tudnak lefogyni. Mától azonban ez nem lehet kifogás, ugyanis a kutatások azt állapították meg, hogy valakinek a genetika miatt nagyobb a súlya, de ez ellen is nagyon hatásos lehet a gyaloglás. Azaz ha valaki rendszeresen, napi szinten egy órát sétál, akkor a gének okozta negatív hatásokat is ki tudja küszöbölni, vagyis többé nem lehet a génekre fogni az elhízás tényét, hiszen a testmozgással még a gének ,,munkáját" is felül lehet írni.

Akármilyen betegségben is szenvedünk, a mozgás nem árthat, csakis használhat. A legkönnyebb azt mondanunk, hogy itt fáj, ott fáj és erre fogni az inaktív életmódunkat. A kutatások azt mutatják, hogy a rendszeres mozgás, legfőképpen a gyaloglás, még az ízületi fájdalmak csökkentésében is aktívan részt vesz. A gyaloglás az egyik legjobb mozgásforma, hiszen kímélően hat az ízületekre.

Egy másik meglepő tanulmány is született. A kutatók összefüggést találtak a rendszeres gyaloglás és a mellrák kockázatainak csökkenése között. A rendszeres mozgás ugyanis pozitívan hat a hormonok működésére, és ez csökkentheti a mellrák kockázatait. Nem beszélve a gyaloglás stresszcsökkentő hatásairól, ami szintén minimalizálhatja ennek a rettegett betegségnek az esélyeit.

A rendszeres fizikai aktivitás, így a gyaloglás is energiát ad nekünk, csökkenti a stresszt, erősebbé tesz minket, meghosszabbítja a függetlenségünket idősebb korunkban.

A rendszeres mozgás sokféle betegségtől óvhat meg bennünket: rákos megbetegedés, 2-es típusú cukorbetegség, elhízás, szívbetegségek, magas vérnyomás.

A rendszeres gyaloglás sok-sok előnnyel bír. Fokozza az erőnlétet, ez pedig csökkenti a kisebb-nagyobb balesetek és az elesések esélyét.

A rendszeres séta és a gyaloglás csökkenti a depresszió és a szorongás kockázatait. Ha betegek is leszünk, de sétálunk, sokkal hamarabb felépülünk az adott betegségből, mintha egész nap csak feküdnénk és pihennénk.

A séta a mentális egészségnek is jót tesz, illetve nagyon hatékony a testsúly szabályozásában.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Címkék: minimalizálhatja, stresszcsökkentő, szabályozásában, meghosszabbítja, csökkentésében, szívbetegségek, kialakulásának, cukorbetegség, testmozgással, kockázatainak, gyaloglásnak, mindenképpen, állapították, összefüggést, életmódunkat, csökkentheti, rendszeresen, hangsúlyozni, megbetegedés, kockázatait, gyalogoltak, százalékkal, legkönnyebb, betegségben, legfőképpen, mozgásforma, hibáztatnak, betegségnek, betegségtől, betegségből, legfrissebb, egészségnek, rendszeres, kevesebbet, testmozgás, küszöbölni, rendszeres testmozgás, legfrissebb kutatások, rendszeres gyaloglásnak, gyaloglás minden, influenza kialakulásának, kutatási eredmények, súlyuk miatt, genetika miatt, órát sétál, gének okozta, génekre fogni, elhízás tényét, gének „, inaktív életmódunkat, rendszeres mozgás, ízületi fájdalmak,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Egy maradéktalanul uralt világ  Próbálj meg ...  Sokan azt tartják  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A boldog családok mind hasonló...  Leonardo da Vinci gondolata  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Png virág  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sose bánj semmit  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Albert Einsteinről  Esti kép  képre írva  Facebookon kaptam  Bertolt Brecht -től idézet  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Alázat  Esti kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Ne kapaszkodj magasabbra,  George Byron - Ahogy itt jár -...  Szép estét  Png telefon  Szép napot kívánok  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam  George Gordon Lord Byron: Inez...  Facebookon kaptam  Ágai Ágnes – Csendélet  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam  Nem számIt  Facebookon kaptam  A másik dolog,  s immár én is felragyogva, ért...  Facebookon kaptam  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam  Boldog születésnapot a ma ünne...  Nagyi telefonál  Makszim Gorkij gondolata  Png kislány  Facebookon kaptam  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam  Még csak most kezdődik a nap  Erdőn  Paul David Tripp Április 19  Adakozás  Mi lenne ha  Egy bizonyos határt  Alázat  Egy hatékony szolga  Paul David Tripp Április 19  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam  képre írva  Reménység és erő Krisztustól e...  Ami embereknek lehetetlen, az...  Png nő  Zilahy Lajos gondolata  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Png csokor  Jónás Tamás – Végtelen b...  Egy hatékony szolga  Nem méltó hozzád  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Fekete-erdő desszert  Reménység és erő Krisztustól e...  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Ami embereknek lehetetlen, az...  Akarat  Facebookon kaptam Annuska bar...  George Gordon Lord Byron: Inez...  Jónás Tamás – Végtelen b...  Facebookon kaptam Krisztinától  Png cica  Facebookon kaptam  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Szabolcska Mihály – Ákác...  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Julian Brass gondolata  Egy maradéktalanul uralt világ  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
rendszeres testmozgás, legfrissebb kutatások, rendszeres gyaloglásnak, gyaloglás minden, influenza kialakulásának, kutatási eredmények, súlyuk miatt, genetika miatt, órát sétál, gének okozta, génekre fogni, elhízás tényét, gének &#8222, inaktív életmódunkat, rendszeres mozgás, ízületi fájdalmak, egyik legjobb, másik meglepő, kutatók összefüggést, rendszeres gyaloglás, mellrák kockázatainak, hormonok működésére, mellrák kockázatait, gyaloglás stresszcsökkentő, rettegett betegségnek, rendszeres fizikai, függetlenségünket idősebb, kisebb-nagyobb balesetek, elesések esélyét, rendszeres séta, gyaloglás csökkenti, szorongás kockázatait, adott betegségből, mentális egészségnek, testsúly szabályozásában, minimalizálhatja, stresszcsökkentő, szabályozásában, meghosszabbítja, csökkentésében, szívbetegségek, kialakulásának, cukorbetegség, testmozgással, kockázatainak, gyaloglásnak, mindenképpen, állapították, összefüggést, életmódunkat, csökkentheti, rendszeresen, hangsúlyozni, megbetegedés, kockázatait, gyalogoltak, százalékkal, legkönnyebb, betegségben, legfőképpen, mozgásforma, hibáztatnak, betegségnek, betegségtől, betegségből, legfrissebb, egészségnek, rendszeres, kevesebbet, testmozgás, küszöbölni, hónapokban, akármilyen, betegedtek, szenvedünk, genetikára, csökkenése, ízületekre, eredmények, gyaloglást, részesítse, működésére, hatásairól, felépülünk, elhízottak, depresszió, használhat, egészségre, feküdnénk, gyaloglás, aktivitás, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4963
  • e Hét: 29854
  • e Hónap: 61340
  • e Év: 266041
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.